Navigácia

  • 2023. XII. 21. Karácsonyi műsor

    Ebben a tanévben(a koronavírus miatti három  év kihagyás után) végre újra sikerült megtartanunk hagyományos karácsonyváró műsorunkat. Kis tornatermünk zsúfolásig megtelt érdeklődő szülőkkel, nagyszülőkkel, pedagógusokkal és tanulókkal. Akik eljöttek nem bánták meg, hisz színvonalas, közel másfél órás karácsonyi összeállítással rukkoltak ki tanulóink. Voltak a műsorszámok között versek, dalok, táncok, betlehemes jelenet, felléptek a citerások,valamint iskolánk vadiúj zenekara ( 2 pedagógus és egy tanuló alkotja a triót).Az eseményre meghívót kapott a Mikulás is, aki a műsor végén ajándékcsomagot adott át a fellépő tanulóknak. Köszönet jár a felkészítő pedagógusoknak az egyes műsorszámok betanításáért,valamit azoknak a kollégáknak, akik a tornatermet ünnepi díszbe öltöztették, nem  utolsó sorban a tanulóknak, akik  a fellépésük során tudásuk legjavát adták.

    Minden kedves szülőnek, nagyszülőnek, iskolai alkalmazottnak és tanulónak áldott karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk.

    A téli szünidő 2023.december 22-től 2024. január 7-éig tart. Legközelebb a tanulóknak 2024. január 8-án

    ( hétfőn) kell majd jönniük az iskolába.

  • 2023. XI. 24., 27. A magyar labdarúgás napja

    November 25-e a magyar labdarúgás napja. Egy nappal korábban megtartottuk az ilyenkor szokásos teremlabdarúgó tornánkat, melyet az osztályok között rendeztük meg. A győztes csapat a 8. osztály lett. Másodikok a kilencedikesek lettek, míg a harmadik helyet a 7.A osztály szerezte meg. A torna gólkirálya és MVP-je (legértékesebb játékos) a nyolcadikos Kárász Robi lett, a legjobb védekező játékos pedig Kondás Bence a 7.A-ból. 

    A következő héten Varga Péter tanító bácsi tartott érdekfeszítő előadást a magyar labdarúgás nagyjairól, melyet szájtátva hallgattak a tanulók. A végén pedig egy osztályok közötti kvízt tartott, melyet a kilencedikesek nyertek meg, második lett a 6. osztály, s a dobogó harmadik fokára a 7.A osztály lépett. 

  • MATEMATIKAI PITAGORÁSZ

    December 12-és és 13-án került sor a Matematika Pitagorász iskolai fodulójára. A versenybe nem kevesebb mint 14 tanuló nevezett be. 2 tanuló a 3. osztályból, 2 tanuló a negyedikből, 6 tanuló a hatodikból és 4 tanuló a hetedikből. A tanulóknak 60 perc alatt kellett 15 példából legalább 10-et jól megoldania. A megmérettetésre a tanulókat Básti Anna, Tóth Kálmán és Benčík Gyula készítették fel. A sikeres megoldók névsora (ők továbbjutottak a járási fordulóba, amelyre 2024. márciusában kerül sor):

    1. Danyi András - 3. osztály, 2. Drugda Martina - 3. osztály, 3.- Szajkó Olivér - 4. osztály,4.- Juhász István - 6. osztály, 5.- Švajko István - 6. osztály, 6.- Gazsó Natália - 7.A osztály

    A sikeres tanulók a verseny végén oklevelet és kis ajándékot vehettek át. Gratulálunk!

  • Karácsonyi műsor

    Tisztelt Szülők!  Tisztelt Nagyszülők!

    Ezúton értesítjük Önöket, hogy az iskola karácsonyi műsorára 2023. december 20-án ( szerdán) kerül sor az iskola tornatermében, amelyre szeretettel meghívjuk a Tisztelt Szülőket és Nagyszülőket.

    A kezdési időpont: 10.30.

    az iskola igazgatósága

  • 2023. XI. 15. Sajógömöri Népdalfesztivál

    Idén újra megrendezésre került a Falusi hagyományok hete regionális fesztivál, melynek utolsó állomásaként iskolánkon került megrendezésre a Sajógömöri Népdalfesztivál. Tizennyolc iskola harminchat diákja csillogtatta meg énektudását.

    A népdalfesztivált különböző promramok színesítették: Kurdi Gábor kecskedudaszóval nyitotta meg a rendezvényt, felcsendültek kis citerásaink "hangja" is, majd szintén Kurdi Gábor tartott hangszerbemutatót, s végül Tóth Kálmán megénekeltette az összegyűlteket. 

    A nap folyamán hagyományos gömöri ételeket kóstolhattak vendégeink, melyet iskolánk pedagógusai és alkalmazottai készítettek.

  • 2023. X. 27. Őszi termésnap

  • 2023. X. 13. Élet- és egészségvédelem

    A nap folyamán gyümölcs- és zöldségtálból majszolhattak a gyerekek és osztályfőnökeikkel megbeszélték a "helyes életvitel" titkát. A nagyobb gyermekek meghallgattak egy hasznos előadást a káros anyagokról. Továbbá a nap végére belefért egy kis sport is a programba. 

  • 2023. X. 11. Kassai kirándulás

    Iskolánk kirándulást szervezett, melynek keretében a diákok meglátogatták a repülőgép-múzeumot, az állatkertet, továbbá kipróbálták a bobozást is. 

  • 2023. IX. 29. A Magyar Népmese Napja

    Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük egyik legértékesebb örökségünk, a magyar népmese napját. Iskolánk tanulòi is megemlékeztek e jeles napròl mesemondással, olvasással és mesejátszással.

  • 2023. X. 6. Aradi vértanúk

    Oktòber hatodikán iskolánkon is megemlékeztünk az Aradi vértanùkròl. Idén az ötödikes diákok versekkel és énekkel tették széppé, meghitté az emlékezést. Az ünnepi beszédet és a kedves műsort köszönjük Igo Zoltán tanìtò bácsinak.

  • 2023. IX. 26. Nyelvek Európai Napja

    Szeptember 26-a a Nyelvek Európai Napja

    Célja, hogy felhívja a tanulók figyelmét a nyelvi sokszínűségre, a nyelvtanulás
    fontosságára, a nemzetek közotti kapcsolatok és együttműködés fejlesztésére és

    a kulturális különbségek megőrzésére.

    A jól ismert mondás szerint: „Ahány nyelven beszélsz, annyi ember vagy!“
    Erről iskolánkon is megemlékeztünk. Az iskola csengőjében a nap folyamán
    más-más népek zenéje csendült fel, beszélgettünk az európai nyelvekről, az

    országokról, és zászlókat is rajzoltunk.

  • 2023. IX. 4. Ünnepélyes tanévnyitó

    Véget ért a nyár, itt az ősz, s vele együtt egy új tanév kezdete. Szeptember 4-én újra a templomban tartottuk meg tanévnyitó ünnepségünket. Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánkat ebben a tanévben 156 tanuló látogatja, ebből 8 elsős kisdiáknak szólt először az iskola csengője.

     

    Kívánunk minden kis és nagy diáknak,

    pedagógusnak, szülőnek, alkalmazottnak

    egészségben, sikerekben gazdag,

    boldog és eredményes  2023/2024-es tanévet!

  • 2023. VI. 30. Tanévzáró

    A tanév utolsó napján megrendezésre került az ünnepélyes tanévzáró. A gömöri szokásoknak megfelelően idén is a község templomában tartatott meg. 

  • 2023. VI. 29. Ballagás

    Idén is ünnepélyes keretek között búcsúztattuk el a végzősöket. A ballagó kilencedikesek gyönyörű műsorral lepték meg a nagyérdeműt, és elbúcsúztak osztályuktól, a felsősöktől, az alsó tagozatosoktól, a tanáraiktól és az iskola összes alkalmazottjától. 

  • Értesítés a tanulók igazgatói szabadnapjáról

    Az iskola igazgatósága értesíti a Kedves Szülőket és Tanulókat, hogy 2023. június 23-ra (péntek) a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumának 245/2008 számú iskolaügyi törvénye 150. paragrafusa 5. bekezdése értelmében igazgatói szabadnapot rendel el az iskola minden tanulója számára.

    Az oktatás 2023. június 26-án (hétfőn) folytatódik.

    Megértésüket köszönjük.

    Tisztelettel, az iskola vezetősége

  • Technika órák :)

    Ügyeskedő diákjaink munkáit mutatjuk be.

  • Projektnap - Petőfi és Gömör, Nógrád

    Sikeresen lezajlott Tornalján a Pedagógiai projektnap, ahol gyermekeink kiválóan képviselték iskolánkat. 

  • Összetartozás Tánca 2023

  • 2023. VI. 1. Gyereknap

    Az idei gyermeknapon gazdag program várta tanulòinkat. A nap folyamán volt tűzoltòverseny, Zumba party, versenyfutás, célbadobás, focimeccs, legjobb gòllövő verseny, játékhalászat, hullahopp verseny és arcfestés is. A nap végén mindenki oklevelet kapott, továbbá vattacukrot és ajándékcsomagot.

  • XIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny

    Várhosszùréten került megrendezésre az Ipolyi Arnold Népmesemondò Verseny regionális döntője. Iskolánkat négy tanulò képviselte:

    Drugda Martina - ezüstsávos,

    Székely Kiara - ezüstsávos,

    Farkas Vanessza - ezüstsávos és

    Farkas Viktòria - aranysávos minősìtést kapott. 

    Felkészìtő pedagògusok: Csépányi Tímea, Básti Anna és Hegyi Gabriella. Szìvből gratulálunk a szép eredményhez.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Sajógömöri Magyar Tannyelvű Alapiskola - Základná škola s VJM Gemer
    982 01 Gemer č. 61
  • +421 x 475582184

Fotogaléria